Furi Muri Kocsma

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Furi Muri Kocsma

   Furi Muri kocsma :beer:   Fontosnak tartom, hogy ahogy több szerverhez is, ehhez is legyen egy kocsma.
   Új szerver, új és régi emberek, de folyamatos változások már ily korán. Számos tapasztalt ember és számos kalóz.

   Azt hiszem nem lesz egy unalmas vontatott szerver.


   Szeretném, ha többek a szerverről belesnének egy pár feles erejéig és bővítenénk együtt a májunk.


   • Ne féltsd a májad, szeress másokat is italba taszítani.
   • Tartsd be az alapvető normákat, ne menjen át kocsmai verekedéssé, mert alkoholmegvonás jár érte.
   • Hozz fel bátran bármilyen témát, ami téged érdekel.
   Dobok pár témát, amikhez várom a hozzáfűzéseket!


   • Mit gondoltok a meglévő szövetségekről és viselkedési normáikról
   • Mit szerettek/nem szerettek a szerveren
   • Kalózkodás
   • Fosztások lehetősége
   • Hogy álltok az akadémiával
   • Kertészkedés vagy harci beállítottság
   • Itteni játékosok
   • Nyersanyagok hiánya
   • Csodák
   • Inaktívok
   • Mi a véleményetek egyes játékosok ambró költéséről (ne személyeskedjünk)
   • Nyugodt vagy élmény dús szerver lesz!?
   • Jelenlegi konfliktusok
   • Kémkedés a szövetségek között


   Egy harcos legfontosabb erényei a bátorság és a hidegvér.
   Ne félj a veszélytől! Számíts rá!
   De ne keresd!
   ~Morgan Rice~
  • Na akkor első hozzászólóként mindenki vendégem 1 korsó sörre, várom a hozzászólásokat ;)

   Mikor elsőnek hírt kaptam az új szerverről és többek is hívtak, azt gondoltam nem foglalkozom vele, de ez változott.
   Jelen helyzetben szerintem egy igazán érdekes szerver lesz belőle. Számos olyan játékos van, aki több szerveren is megfordult már, továbbá nem kevés probléma fog kialakulni egyes dolgok miatt.
   Először is kiemelném a kalózkodást, hisz már látni mekkora harcok mennek a bent maradásért. Mi a véleményetek a kalózkodásról erre a szerverre nézve? Nekiláttok vagy inkább a nyugisabb légkör elérése érdekében kacsintotok rá ?
   Ki lesz vagy ki lehet többször is bent az első 10 -ben, miért?

   Továbbá szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy figyeljenek saját szövetségeikbe, mert könnyen megesik, hogy már így korán IP megosztással vagy anélkül, de kém szűrődik be a kapun. =)

   Melyik szövetséggel volt eddig problémátok, miért és mit gondoltok velük a jövőre nézve?

   Kortyolgatom a söröm, de remélem mihamarabb csatlakozik hozzám valaki, mert elég unalmas :O :)


   Egy harcos legfontosabb erényei a bátorság és a hidegvér.
   Ne félj a veszélytől! Számíts rá!
   De ne keresd!
   ~Morgan Rice~
  • Egy eperszörpöt kérek mindenkinek,lehet itt finomabb mint más kocsmákban. ;)


   Elnézegettem a tabellát és azt látom a top 1 szövi negyede ambrós,fele kalózost játszik ezer mobillal,a maradék fele meg kiváló farm lesz hamarosan. :lol:

   Viszont elismerésem a GO-k felé :hail: ,mert végre szintén ezerrel tiltják is az ilyen multiaccokat. :thumbup:

   Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?
   Köszönöm Lara ! :love:
  • Már ott is van az asztalon a szörpöd, de ha gondolod van hozzá jóféle pálinkám, hogy felturbózd picit =)

   Nincs ezzel baj, ha valaki a könnyebb módszerrel szeretné megragyogtatni "tudását", sajnos minden játékban fő szereplő a pénz lesz.
   Ettől függetlenül meglehet őket előzni, csak sokat kell foglalkozni a játékkal és oda kell tenni magadat egészen.
   Én a helyett, hogy ambrót tolok, van életem és jól érzem magam a baráti társaságommal és barátnőmmel. Kinek ez, kinek az.
   A kalózkodás az elég szépen elindult az valóban így van és figyelgettem én is, hogy sikeresen sok felhasználó eltűnt emiatt. Viszont a gond az lesz, hogy az X mennyiség helyére csinál majd Y mennyiséget. A végtelenségig csak ez fog menni, de oda teszik magukat, tényleg le a kalappal.

   Még nagyon a szerver elején vagyunk, szerintem még rengeteg minden fog változni mire farmként tudsz tekinteni bárkire. =)
   Iszok veled egy szörpöt és a betérő vendégek választhatnak az itallapról akciósan.! ;)


   Egy harcos legfontosabb erényei a bátorság és a hidegvér.
   Ne félj a veszélytől! Számíts rá!
   De ne keresd!
   ~Morgan Rice~
  • Szép estét!

   Én egy sört kérnék. :)

   ... fura érzés volt újra a játékban hosszú idő után...

   Nosztalgikus... :)

   Pelyheske észrevétele figyelemre méltó. A TOP 1 szövi .... jah ... volt szerencsém. :D
   Úgy hirdetik magukat a külső oldalon, hogy

   "Ebben a szövetségben semmi nem kötelező, csak az, hogy élvezd a játékot! Nincsenek meghatározott szabályok, csak annyi, hogy légy aktív és jófej! A szövetségbe bekerülni csak meghívással vagy ajánlásra lehetséges!"

   ...uhh mondom tök jó lesz ezt kerestem! 8o
   .. aztán az első jólsikerült beszélgetés után, tényleg így is gondoltam... milyen jó a hangulat ^^
   ... de hát ugye megjelent a "keménymag" és bebizonyították, hogy el lehet cseszni ezt is. :S
   A keménymag, akik nem veszik félválról a játékot sőt, annyira komolyan veszik, hogy ha egy tagjuk kicsit szerencsétlenkedik, már hülyézik is és azzal vannak elfoglalva, hogy bizonygassák közben ők mennyire értenek hozzá, a másik meg milyen béna. Alázzák :thumbdown:

   ...pedig lehetne normális módon is, hisz én is így tanultam, a nagyoktól. Lehet úgy is, hogy a tudás és az intelligencia kiérdemli a tiszteletet (pl. Kopi ).
   De ott bizony, max a tudás (bár ebben sem akkora ászok) van meg, de intelligencia nincs...

   Azt hiszik bármit is jelent az, hogy ők a Top szövi, meg a top játékosok, meg a nagy harcosok ... emberkednek meg fikáznak és várják az elismerét meg a tiszteletet???... pfff
   Kemények mint a kádszéle, közben meg csak egy farmok tulajdonképpen, csak észre sem veszik. A GF farmjai.... jól megfejik a szerencsétleneket, azzal, hogy az egójukat használják ellenük.
   ...és veszik is a cuccot, mintha muszály lenne, meg nyomják a kalózt, meg multiznak .... mindent ... csak hogy ők lehessenek egy gügye játékban a toppon? 8| ...valahol sajnálom is őket, hogy így be lettek palizva ... de hát, ha ettől boldogok...

   ... de felejtsük el! Jó hogy az elején kiderült, hogy nem vagyok odavaló a nagy szám miatt. Sikerült kihotznom őket a sodrukból...tippelhettek... :D

   Teljesen veled értek egyet Daryl!

   A Te álláspontoddal tudok azonosulni. Én is így vagyok vele ... játszok, közben pedig jól érzem magam és persze az élet fontosabb részeire koncentrálok. Arra ami valóban számít. :thumbup:

   Inkább igyunk és érezzük jól magunkat! :beer:
   Egészségetekre!
  • Kicsit sok lett a hab a sörödön, mert nagy gondolkodásba kezdtem a bejegyzésed alapján, de amúgy friss komlót tartalmaz és kíváló minőség! Literes korsóban vittem neked, nehogy elfogyjon mielőtt folytatod a beszélgetést :)


   Mennyi ideje játszol a játékkal és milyen szervereken fordultál meg? Régebben sok helyen voltam én is, de akkoriban még eléggé tapasztalat hiányában voltam. Akkor találkoztam a legelején Opival és Gajmoval, akikkel hihetetlen jó élményekkel gazdagodtam. Rendkívül jó emberek és egyben ha kell, oda tudják tenni magukat fejben és energiában egyaránt.
   Már nem is tudom melyik szerveren megalapítottam a Black Minions szövetséget, melynek akkora sikere még nem volt, mert tapasztalat híján voltam és időm nem engedte úgy a játékot, mint azt szerettem volna. Viszont megismertem szintén számos embert és ezzel egy újabb fejezetet adott az életembe a játék.
   Azt követően eljött a legjobb élményem.. Megismertem horgászt,anyát,nemot, csumát és azt követően még újabb és újabb játékosokat, akiktől továbbra is gyűjtöttem be a tapasztalatot. bújtam a fórumokat, lesegettem a súgót és számos egyéb. Igyekeztem ott lenni mindenhol, hogy több és több tapasztalatot tudjak magamává (sokukat nem soroltam fel). Tehát számomra a legjobb és legnagyobb élmény a TRIO szövetség. Sokan nem szeretik egyes dolgok miatt, de aki valójában megismeri vezető tagjaikat és magát a játékstílúst... Olyat kap, amit nem felejt el. Pozitív értelemben természetesen. Megismertem a mai év során Zuleykát, akiben az egyik legjobb embert találtam meg. Sajnos ő most időhiány miatt nem játszhat együtt velem, de majd eljön az ideje, hogy ő is visszatér.
   Ez idő alatt kiismertem és megismertem sok olyan játékost, akikkel jobb nem találkozni. Volt élményem, volt fejfájás..hajtépés és lerészegedés emiatt.
   Érdekes dolgok történtek ám ... Sokan úgy kezelik a játékot, hogy mindent csak érte, de az emberi oldalt nem kell foglalkoztatni, csak taroljuk le egymást minden téren. Persze.. én is bunkó és kegyetlen tudok lenni, de vannak azért határok a játékban is.
   Mikor egy szövetséges tag később kiderül, hogy kém volt, de hosszú ideig bizalmasként tekintesz rá... mikor átmegy az ellenfél szövetségébe és össze vissza hazudik mindent, hogy jól jöjjön ki.. mikor személyes fenyegetésbe megy át a kalózkodás és egyesek élete csak ezzel telik el... Nem is szaporítom ezzel kapcsolatba a szót, de sok minden történt azt meg kell hagyni.


   A CN szövetség tagjai között rendkívül tapasztalt és ügyes játékosok IS vannak, idézőjelben az is szót. Vannak igen, akik abszolút kukába vághatóak.
   Viszont a tapasztalt réteg között is van olyan, aki tiszteletre méltó játékos és e mellett pestist hordozó kicsi lényecske is van.
   Személyeskedésbe nem megyek természetesen bele. Különösebb problémám nekem nincs ezzel. :)


   Vannak olyanok, akik "fura' stílussal játsszák a játékot, de ha valóban megismered őket, akkor belátod, hogy rendkívül jó a társaságuk. Velem is volt, hogy abszolút utáltam valakit, majd ahogy elkezdtem picit beszélgetni vele komolyabban.. beláttam, hogy bakker tök jó arc, csak nem úgy hozta a játék, hogy egy oldalon álljunk.
   Mindenhol más az elvárás, mindenhol más a stílus, de mindenhol meglehet fogni a jót.
   Kemény kis szövetséggé fúrta ki magát és már elvárás az, hogy ne csinálj hülyeséget.
   Ami rendben is van én szerintem, de itt nagyban az is tényező, hogy ha valaki nem tapasztalt, akkor szeretne e változtatni ezen és nagyobb tapasztalatra tenni szert. Ha olyan játékos van, aki kakil az egészre és a kért dolgokat nem teszik meg, akkor én is elküldeném melegebb éghajlatra. A játék attól jó, hogy újabb és újabb eseményeken kell átrágnod magad és ahhoz az is kell, hogy te magad is akarj jobbá válni.


   A max tudás az egyesekben tényleg meg is van, kérdés ki az, aki ezt tiszteletre méltóan tudja kezelni. Nem láthatunk mögé az előző szervereken mit tapasztaltak és mi van magánügyi oldalukon, olykor emiatt és változtatnak a játékban a saját stílusukon.
   Ha állandóan csak érthetetlenek közé kerülnék, én is ideges lennék valószínűleg. :)
   Kinek mi az elvárásai és mit szeretne az adott szerveren.


   Szerintem akkor tud jó lenni egy csapat, ha megvan az összhang. Ha valaki nem profi, segítsék a kicsit. Mindennek az alapja a komunikatív viselkedés. Úgy nem lehet tanítani, ha egy oldalú a dolog. :)


   Nehéz ez a téma, de így most hirtelenjében ezek jutottak eszembe.


   Egészségedre, most csak egy kávét iszom, mert nekem még rohadt korán van!:D :thumbsup:


   Egy harcos legfontosabb erényei a bátorság és a hidegvér.
   Ne félj a veszélytől! Számíts rá!
   De ne keresd!
   ~Morgan Rice~

   The post was edited 5 times, last by Daryl ().

  • Neo_from_Zion wrote:


   A keménymag, akik nem veszik félválról a játékot sőt, annyira komolyan veszik, hogy ha egy tagjuk kicsit szerencsétlenkedik, már hülyézik is és azzal vannak elfoglalva, hogy bizonygassák közben ők mennyire értenek hozzá, a másik meg milyen béna. Alázzák :thumbdown:
   Na igen ezt én is tapasztaltam.

   Van közöttük pár értelmes és jó játékos azt elismerem.

   anya,horgász pl ezek közé tartozik,kivégzőnek gőze se nagyon van dolgokhoz,mert már régen elfelejtette milyen kicsinek lenni ambró nélkül,Nemo meg máshol is jó farm és itt s az lesz. :rolleyes:

   Lambicsnak ha van esze Csumát teszi meg tábinak,mert ő legalább ért is hozzá! :thumbup:

   Amúgy ahogy látom lassan csak a "kemény mag" marad meg közöttük,mert amit a kalózkodással és a trágárkodással művelnek az értelmes és jóizlésű játékos számára nem elviselhető hosszú távon,emiatt vagy kilépnek vagy aki esetleg emiatt beszól azt kirúgják.

   Míg ott voltam tucatjával nyomhattam volna jelentésgombot és így utólag már kicsit bánom hogy nem tettem.


   Jöhet az a hideg eperszörp,de pálinka nélkül kérem. :puke:

   Én így szeretem!!!

   Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?
   Köszönöm Lara ! :love:
  • Daryl wrote:


   Kemény kis szövetséggé fúrta ki magát és már elvárás az, hogy ne csinálj hülyeséget.
   Hát ja.

   Az íjászos vita kicsit kiakasztott,mert két akkora matekzseni :hail: nyomta az igét mint Nemo meg kivégző.

   Igaz hamis ige volt. :lol:


   Bár lehet csak annyi történt,hogy egyikük sem szeret spórolni emberen,anyagon és aranyon a játékban? :pillepalle:


   Daryl a számlámra fogyassz valami kedvedre és Neonak is tölts egy nagy pohárral a kedvencéből! ;)

   Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?
   Köszönöm Lara ! :love:
  • Pelyheske wrote:

   anya,horgász pl ezek közé tartozik,kivégzőnek gőze se nagyon van dolgokhoz,mert már régen elfelejtette milyen kicsinek lenni ambró nélkül,Nemo meg máshol is jó farm és itt s az lesz.
   Az első két névhez tartozó szövegben egyet értek, de onnantól kezdve nem. Nem ismerted meg bizonyára őket jól.
   Ismerem én annyira őket, hogy ennek ellenkezőjét tudjam mondani. Erős túlzásnak érzem ezt a Nemo-s bejegyzést.
   Nem olyan illető, akinél be is lehet játszani   Pelyheske wrote:

   Az íjászos vita kicsit kiakasztott,mert két akkora matekzseni nyomta az igét mint Nemo meg kivégző.
   Az íjjász tartása részemről szintén hülyeség!:) Még így az elején sokan gondolják milyen jó, ha akad némi, míg nincs lövész.
   Ha valakinek jól összeállított serege van, akkor nem kell hozzá íjjász.
   4/db a fenntartása és csak aranyat égetni jó. Ha elfogy az oldal sorunk, épp arra jó, hogy hatalmas veszteséget okozzon az íjjász saját magunknak, és az ellennek briliáns támadó pontot adjunk.
   Oly jelentéktelen sebzése van e mellett.. Nincs értelme fenntartani azért a minimális kis plusszért, ha egyben hatalmas veszteséget is okoz. Továbbá még a városfalak nincsenek olyan erősek amik vannak, hogy elkerülhető legyen a falrobbantás. Ránk tolnak egy teli sor katapultot és máris azonnal bukta a csatamezőn hagyott összes íjjász.
   Nem hamis ige véleményem szerint :)
   Bár kinek így - kinek úgy.


   Pelyheske wrote:

   Lambicsnak ha van esze Csumát teszi meg tábinak,mert ő legalább ért is hozzá!

   Csuma jó és tapasztalt játékos, ő is egy jó megoldás lenne, de e van még köztük olyan, aki megállná a helyét :)

   Pelyheske wrote:

   Amúgy ahogy látom lassan csak a "kemény
   mag" marad meg közöttük,mert amit a kalózkodással és a trágárkodással
   művelnek az értelmes és jóizlésű játékos számára nem elviselhető hosszú
   távon,emiatt vagy kilépnek vagy aki esetleg emiatt beszól azt kirúgják.


   Valamilyen szinten a kalózkodás terén egyet is értek. Nekem se szimpatikus ez a dolog, de kinek mi a fontos.
   Sajnos sok ember játékát cseszi el a kalózkodás, mert vannak, akik azt gondolják, hogy minden arról szól. Kiölik a játék igazi értelmét..
   Hate it!

   Elfogadom az italt és viszem is egyaránt! :) Vendégem a következő valamire mindenki!


   Egy harcos legfontosabb erényei a bátorság és a hidegvér.
   Ne félj a veszélytől! Számíts rá!
   De ne keresd!
   ~Morgan Rice~

   The post was edited 2 times, last by Daryl ().

  • Haló!

   Mindenkinek Nemo a kedvenc témája? Hmm... erre innia kell egy VSR :doofy: -t... remélem kapok :thumbup:
   Jól esik, hogy ide jártok szájkaratézni miattam/miattunk :pillepalle:

   Szóval VSR :doofy: -t kérnék... ja VodkaSerRivotril... A többieknek vizet, mert nagyon forrnak...
  • Na téged is látni jóember :D
   Nem lehet betelni veled =)

   Megy a VSR, én nyomok mellé veled egy alattomost.
   Többieknek szóda, de rozéval felpezsdítve.


   Egy harcos legfontosabb erényei a bátorság és a hidegvér.
   Ne félj a veszélytől! Számíts rá!
   De ne keresd!
   ~Morgan Rice~
  • Nem érdemes ám nagyon túllihegni a dolgot! :)

   Nekem az első benyomásom az volt, hogy annak jó fejek a csapatban, akikkel valóban jól lehetne együtt játszani, de egy-két emberkedő, arcoskodó figura van ott, akikel én nem tudnám elképzelni a közös játékot.

   Nem a tudásuk miatt. Értenek hozzá. Nem is amiatt, hogy szólnak másiknak, hogy valamit nem jól csinál.
   A stílus miatt. Herótom van a magas lóról beszélő, okosodó kiskirályoktól. Emberileg nem tudok az ilyenekkel összedolgozni. Visszataszító. <X

   Nem voltam egyedül a véleményemmel, hisz nem is nekem szóltak be. ... és nem csak egyszer... mert egynél még nem szóltam volna bele....
   Többen írták árnyaltabban, hogy nem szimpatikus nekik a hangulat és egyértelmű volt, ki ill. kik miatt

   Az intelligencia a kulcs.
   Egy jó példa vagy erre Daryl. A véleményed a kérdéses emberekről (részben) eltér az enyémtől.
   ...de lehetne sokkal markánsabb véleménykülönbség kettőnk közt, tudom, hogy jól meglennénk egymással. Írásaidból látni azt, hogy gondolkodásban érett vagy.
   Két három mondat és meglátszik ki az aki értelmes, és aki megadja a másiknak a tiszteletet.
   Intelligencia.

   ...ha az megvan, akkor lehet tovább lépni, ha nincs, hiába bármi.

   Náluk én nem tudnék meglenni. Az egyetlen dolog, amit sajnálok hogy ez csak pár embrer miatt van. A többséggel nagyon jól éreztem magam. :/

   Sört kérnék megint és szerintem zárjuk le a témát, mert nem ér anyit, hogy ezen rugózzunk. :)
  • Daryl ha megnyugtat a felsoroltak közül mindegyikkel voltam valamelyik szerveren közös szövetségben,így nem mondhatni nem ismerem őket.

   És sajnos mindegyik hozta ezen a szerveren is a már megszokott formáját. :thumbdown:

   Mondjuk annak örülök,hogy nem az általuk ismert névvel regiztem. :P


   Most amúgy Csuma tevékenységén nevettem egy jót,mert a kalózzal vagyis a multijaival alaposan megszívatta a társaságot.

   Ha jól láttam még a multijai közül is bekerült pár a top 50-be. :thumbsup:

   És azt is megértem miért lépett ki ő is a CN-ből!


   Lambicsban viszont csalódtam,mert nem ilyennek ismertem meg.

   Szó nélkül kidobni valakit a csapatból és a barátlistáról nem volt szokása.

   De ahogy említetted bizonyosan a magánéleti problémái tették ezt.

   Minden esetre ez számomra olyanná tette mint a baseball ütő őskori változata!

   Kérnék egy eperszörpöt ismételten pálesz nélkül és aki betér az vendégem a kedvencére.   Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?
   Köszönöm Lara ! :love:
  • Kis névtelen hősök!

   Itt megy az írogatás, de egyikkőtök sem vállalja fel magát...
   Tigris a kémed meg vidd ki, vagy csak így megy a játék? Valaki azért marad egy szövetségben, hogy kémkedjen... van élete... mi inkább játszunk :beer:

   VSR :doofy: -t és két VSR :doofy: -t Tigris uncsijának, aki kémet játszik Tigrisnek csak , hogy élvezze ő is a játékot :hail:
  • Üdv!

   Ne parázz Nemesis. Nincs semmiféle ügynök (legalább is részünkről), meg nincs semmiféle titkolózás. Abból amit leírtam és ami történt egyértelmű, hogy ki lehetek én a játékban.
   Az CN tagok is ismertek engem, nem kis meglepetésemre... szóval szerintem max. neked talány a kilétem.

   A fórumon egy meglehetősen egyszerű oknál fogva nem azt a nevet használom, de ha nagyon érdekel, privátban megkérdezheted. ;)

   A többiek, majd nyilatkoznak a saját nevükben, de szerintem az is egyértelmű.

   Egy kávét kérek.
  • Drága Neo!

   Tigris írta, hogy a kéme nálunk van 8|
   Annyira nem érdekel, gondolom ki vagy, de itt névtelenek vagytok... :miffy:
   Kv-t -Z- nek, nekem meg egy VSR :doofy: -t kérnék :pump:
  • Nemesis wrote:

   Drága Neo!


   Tigris írta, hogy a kéme nálunk van 8|
   Nem írtam ilyet,de ne nagyon zavarjon a dolog. :D

   Akire gondoltam az ezer éve veletek játszik más szerveren,így számára természetes hogy itt is veletek nyomul.

   Bár a történtek után kicsit elgondolkodott a jövőn.
   Csak beszélgetünk egymással mint barát a baráttal,de ha ezt te személy szerint kémkedésnek ítéled hát legyen.

   Képzeld el,hogy nem ti vagytok a téma,mert semmi érdekes nincs bennetek. 8)

   És azt se vedd zokon,hogy nem csak neked/nektek van ismitek más szövikben.


   Na meg beszélgessetek már egymással is,mert kicsit furi,hogy kiléptem,a többieket kirúgtátok és most jött a dipinek üzi hogy vártok bennünket ?

   Vicces.

   Bár erősen Nemo stílusú a dolog,mert ennyire félreérthetően más nem képes kommunikálni azt,hogy csatákra várnak bennünket.

   Fogalmazásból és szövegértésből 1-es.

   Ülj le fiam!   Eperszörpimet kérném,Nemesisnek meg pár szem idegnyugtatót egy nagy pohár vízzel. :phatgrin:

   Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?
   Köszönöm Lara ! :love:
  • Users Online 1

   1 Guest