You are not logged in.

A Játék
Játék Szabályzat
Jegyrendszer
Fórum Szabályzat
FAQ, Leírások
Csapat Felépítése

Szeretnél tagja lenni az Ikariam HU csapatának?


MOD Felvétel ~ Nyitva!
GO Felvétel ~ Nyitva!

Segítség a Jegyrendszer használatához: LINK
Az Ikariam FAQ utolsó frissítése: 2017

Emlékeztetünk, hogy a Játék Csapat semmilyen körülmények között sem kéri a fiókod adatait. Ha kétségek merülnének fel benned, ellenőrizd a Csapat Felépítését.


Ahhoz, hogy hozzászólhass témákhoz, regisztrálj vagy jelentkezz be ~ FÓRUM REGISZTRÁCIÓ ÚTMUTATÓ

Dear visitor, welcome to Board.Ikariam.hu. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Wednesday, April 1st 2015, 7:43pm

Fórum Szabály 2015.04.01-től

Ikariam.hu Fórum SzabályokMinden felhasználó a regisztráláskor és minden belépésnél elfogadja ezeket a szabályokat és a fórum többi részlegének szabályait. A szabályok érvényesek fórum hozzászólásokra és személyes üzenetekre (PM) is. Egyes fórumrészlegeknek, a fórumon belül, lehetnek külön szabályaik, amik módosíthatják illetve kiegészíthetik az alábbi szabályokat.


Szabályok
1. Egy személy csak egy felhasználónevet regisztrálhat. Ha egy háztartásból többen szeretnék használni a fórumot, akkor erre a jegyrendszerben engedélyt kell kérni a Fórum Adminisztrátortól.
~ A felhasználónév kizárólag a latin karakterkészlet karaktereiből állhat. A felhasználónév nem tartalmazhat speciális karaktereket.

Tilos:
2. trágár, szexuális tartalmú, szélsőpolitikai, törvényellenes, törvény szerint fenyegetésnek minősülő tartalmat és linkeket hozzászólásban vagy bármilyen más formában beilleszteni. Továbbá kulcsokat, hack-eket, feltört vagy más illegális tartalmat és linkeket, illegális letöltő oldalakat ("warez") feltenni; a reklámozás, illetve anyagi haszonszerzésre szolgáló tartalmak közlése (pl. nem Gameforge játékok, harapólinkek).;
3. személyes üzenetet illetve beszélgetést hozzászólásban feltenni annak résztvevő(inek) beleegyezése nélkül. Ez a kikötés nem csak Ikariam és fórum személyes üzenetekre, hanem nem Ikariammal kapcsolatos kommunikációs formára is értendő, például MSN, IRC, Skype;
4. a sértegetés, más felhasználók és a csapat tagjainak provokálása.;
5. a csapattagok illetéktelen megszemélyesítése;
~ Ez vonatkozik, de nem korlátozott a következőkre: nevek, avatarok, aláírások.
6. figyelmeztetéseket megvitatni, kitiltott felhasználó nevében hozzászólni, valamint kitárgyalni tiltott felhasználók konkrét ügyeit nyilvánosan. Ha konkrét ügyekről szeretnél beszélni a csapattagokkal, lépj velük kapcsolatba privát üzenet,IRC, jegyrendszer vagy e-mail használatával.;

7. a hozzászólás vadászat, spam, off, lezárt téma engedély nélküli újraindítása/több téma nyitása egyazon témában, nem magyar nyelvű üzenet, játékos accal történő kereskedés
~ a hozzászólás vadászat az amikor egy felhasználó, egy időben, több helyre ugyanazt vagy döntően ugyanazt a hozzászólást írja.
~ spamnek tekintjük az olyan hozzászólást, mely nem tartalmaz lényegi információt
~ offnak tekintjük a hozzászólást, ha az nem kapcsolódik az adott témához
~ nem magyar nyelvű üzenetnek minősül minden olyan hozzászólás, ami döntően nem magyar nyelven íródott, és nem szerepel mellette a magyar nyelvű fordítás
~ játékos accal történő kereskedés, minden olyan hozzászólás, amely a meglévő játékos fiók átadására/átvételére/cseréjére irányul, az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!;

8. a kép és smiley spam;
Ez azt jelenti hogy nem szabad túl sok képet és/vagy smiley-t , közvetlenül egymás után halmozni egy hozzászólásban,
Smiley (max. 3 db egymás után) használható, mert más felhasználóknak problémát okozhat az oldal betöltésében (ha esetleg lassú vagy korlátozott az internetkapcsolatuk);
Egy hozzászólásban 6 kép - egyenként maximum 500x500 px (képpont) és 600 KB fájlméret - lehet;
Mivel néha információkat kell átadni a felhasználóknak, ezért a Csapat tagjai túlléphetik ezen korlátozásokat a képekre, illetve az aláírásban közölt kép és szöveg méreteire vonatkozóan.;

9. Aláírások:
Az aláírásokba csak egy képet lehet beilleszteni.

Az aláírásképek nem haladhatják meg a következő korlátozásokat:
• magasság: 150 px;
• szélesség: 450 px;
• maximum fájlméret: 200 KB;
• az aláírás maximum 3 sorból állhat, normál betűmérettel;
• az aláírásban maximum 2 hangulatjel lehet.
~ Az aláírás szabályainak megkerülése nem megengedett (például egy nagyobb kép beillesztése minden hozzászólás végére, hogy az aláírásnak tűnjön);
~ Az aláírás szövege nem lehet a normál (12-es) betűméretnél nagyobb.Ha úgy érzed, hogy igazságtalanul figyelmeztettek, akkor a jegyrendszeren keresztül először lépj kapcsolatba a moderátorral, aki figyelmeztetett. Ha nem vagy elégedett, lépj kapcsolatba a Szuper Moderátorral. Ha ő sem ad számodra elfogadható választ, akkor keresd fel a Fórum Adminisztrátort. A Fórum Adminisztrátor döntése az ilyen esetekben végleges.

Adott a felhasználóknak a jelentés gomb (report), amit abban az esetben van lehetőségük használni, ha egy hozzászólásban/aláírásban/privát üzenetben szabálytalanságot vélnek felfedezni. Ezeket a jelentéseket a Fórum Csapat ellenőrzi. Ezzel a lehetőséggel visszaélni nem megengedett.

Több figyelmeztetés eredményezheti a fórumról való kizárást. A fórum csapat minden esetet külön vizsgál meg. Második (vagy sokadik) felhasználói fiók regisztrálása egy ideiglenes vagy végleges tiltás miatt nem megengedett. Extrém esetekben a felhasználó tiltható akkor is, ha nincsen figyelmeztetése.


Megjegyzések:
~ Fórum Adminisztrátorok és SMOD-ok sürgős esetekben letilthatnak felhasználókat, aláírásokat, avatarokat.
~ Felhasználási feltételek
A SIG-ért köszönet Areznek

2

Wednesday, April 1st 2015, 7:47pm

A fórum mûködése • Az Ikariam.Hu csapat tagjai fenntartják a jogot arra, hogy figyelmeztessenek, cenzúrázzanak és kitiltsák azon Felhasználókat, akik nem követik a szabályokat. Extrém esetekben - amiket a Fórum Csapat egyénileg bírál el - a szabálytalankodó felhasználót a játékból, illetve a chatrõl (IRC) is kitilthatják; ez a chat-en való szabályszegésre is vonatkozik. A szabályok a hozzászólásokra és személyes üzenetekre (PM) is ugyanúgy érvényesek. A Felhasználási Feltételeket regisztráció elõtt kell figyelmesen áttanulmányozni.
  A Fórum Csapat tagjaival a Jegyrendszeren keresztül lehet kapcsolatba lépni (support.hu.ikariam.gameforge.com -> Támogatás -> Fórum menü ).
 • A fórum kategóriákra, alfórumokra és threadekre oszlik. Tanácsos minden indított thread elõtt alaposan körülnézni , hogy a megfelelõ helyen akarod-e nyitni, ugyanis így nemcsak gyorsabban kaphatsz választ, de elkerülhetsz egy esetleges figyelmeztetést is.

  A fórum felépítése

  I. Hírek
  • Itt tudod nyomon követni az Ikariam játékkal, fórummal kapcsolatos legfrissebb információkat, szabályokat, a Csapat jelenlegi felépítését. A szabadságokat is itt jelentjük be.
   A legfontosabb és legfrissebb információkat kiemeljük, érdemes tehát ezt a részt rendszeresen figyelemmel kísérni. A Szabályzatokat is itt találod.
  II. FAQ, Ismertetők, Leírások
  • Itt rengeteg plusz információrt találhatsz a játékról, a fórumról, az IRC-ről
   A FAQ tartalomjegyzék összefoglalja a meglévő témákat, és használatával gyorsabban elérheted a keresett témát.
  III. Ikariam.hu
  • Kizárólag a játékkal és fórummal kapcsolatos témákat találhatod itt. Te se írj más témában; ne nyiss nem a játékhoz/fórumhoz kötõdõ threadet. Itt találhatod a fórumon meghirdetett versenyeket is
  IV. Szerverek
  • A játékkal kapcsolatos bejelentéseidet, diplomáciai és kereskedelmi dolgaidat írhatod ide. A helyi szabályzatokat mindenképpen olvasd el, mielött ide írsz!
  V. Egyéb
  • Fenti kategóriákba nem sorolható témákat találhatsz itt. Beszélgetést kezdeményezhetsz hétköznapi témákban, játszhatsz a Szórakozás alfórumon. A helyi szabályokra érdemes odafigyelni.
  VI. Archívum
  • Az elévült, megválaszolt témák gyûjtõhelye. Ide nem tudsz írni, csak olvasásra szolgál!

  Alapfogalmak

  • Csapat (Team): az Ikariam játék és fórumának megfelelõ mûködéséért felelõs csapat. Játék és Fórum egységekre oszlik; vezetõje a Community Manager.
   Csapat felépítése
  • PM (Private Message) PÜ (Privát üzenet): minden regisztrációhoz tartozik egy saját tárterület magánlevelezési célokra. Ezeket a leveleket csak az ikariam.hu fórumára bejelentkezve tudod elolvasni, de kérhetsz e-mailben értesítést, ha új üzeneted érkezik; bejelentkezésed után a fórum fõoldalának tetején is külön kijelzésre kerül.
  • Thread (topik, téma): Jelentése: a fórum adott kategóriájának témakörébe vágó különálló fórumbeszélgetés. Minden regisztrált tag nyithat új threadet, ha nem talált a kérdésének vagy adott érdeklõdési körének megfelelõ, már létezõ threadet. Fontos, hogy ahogy egy threadnek kapcsolódnia kell az õt tartalmazó fórumhoz, úgy a benne lévõ hozzászólásoknak a nyitó (azaz elsõ) hozzászóláshoz kell kapcsolódnia.
  • Post: hozzászólás. A threadek postokból állnak.
  • OFF, Flood, Spam: különbözõ helytelen fórumhasználati vétségek.
  • ~ OFF: olyan hozzászólás, ami nem az adott témába illik.
   ~ Flood: feleslegesen, több helyre beírt post.
   ~ Spam: értelmetlen, tartalom nélküli hozzászólás;
  • Prefix: elõtag. Néhány alfórumon, témanyitáskor különbözõ prefixet kell kiválasztani a thread címéhez.

  Megjegyzések

  • Kitiltások mértéke:
  • ~ Figyelmeztetés kiadása helyett néhány enyhébb esetben elõször az aláírás (SIG) és az avatar kerülhet letiltásra (max 30 nap), amit az intézkedõ csapattag jelezni fog a felhasználó felé.

   Tiltás Büntetések összpontszáma Kitiltás mértéke
   1. alkalom 3 pont 1 nap
   2. alkalom 6 pont 3 nap
   3. alkalom 9 pont 7 nap
   4. alkalom 12 pont 14 nap
   5. alkalom 15 pont 21 nap
   6. alkalom 18 pont 30 nap
   7. alkalom 20 pont Végleges

  • Az alábbi témákban lehet felkeresni a Fórum Adminisztrátorokat:
   Chat Jegyrendszer
   ~ Aláírás/SIG tiltások;
   ~ Kitiltással kapcsolatos kérdések;
   ~ Problémák valamelyik Szuper Moderátorral (a Moderátorokkal kapcsolatos panaszokkal elõbb a Szuper Moderátorokat keresd fel);
   ~ Felhasználói névváltás (félévente egyszer);
   ~ Közös IP-cím használatának engedélyeztetése fórumon;
   ~ Régebbi, enyhe figyelmeztetések elévülése (kéthavonta egy alkalom: Útmutató).
  • A vezetõség fenntartja magának a jogot a szabályzat megváltoztatására.
  • Fórumról történt végleges tiltás esetén legalább 4 hónapnak kell eltelnie, hogy a jegyrendszerben lehessen kérni a tiltás feloldását, vagy új regisztrációt.
  • Az adminisztrátoroknak joguk van azt tenni, ami szerintük a legjobb a fórumnak, beleértve a felhasználók figyelmeztetés nélküli kizárását is.A SIG-ért köszönet Areznek

Similar threads