You are not logged in.

A Játék
Játék Szabályzat
Jegyrendszer
Fórum Szabályzat
FAQ, Leírások
Csapat Felépítése

Szeretnél tagja lenni az Ikariam HU csapatának?


MOD Felvétel ~ Nyitva!
GO Felvétel ~ Nyitva!

Segítség a Jegyrendszer használatához: LINK
Az Ikariam FAQ utolsó frissítése: 2017

Emlékeztetünk, hogy a Játék Csapat semmilyen körülmények között sem kéri a fiókod adatait. Ha kétségek merülnének fel benned, ellenőrizd a Csapat Felépítését.


Ahhoz, hogy hozzászólhass témákhoz, regisztrálj vagy jelentkezz be ~ FÓRUM REGISZTRÁCIÓ ÚTMUTATÓ

Dear visitor, welcome to Board.Ikariam.hu. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

2

Tuesday, April 24th 2012, 2:22pm

Mi a jegyrendszer?

Funkciója:
 • A játékkal kapcsolatos bejelentések
 • Játékosok és Team tagok közötti kommunikáció egyik formája


Előnye:
 • Gyorsabb, áttekinthetőbb ügyintézés
 • Könnyen visszakereshető
 • Biztonságosabb azonosítás és csak illetékesek látják, ha megfelelően nyitják
 • Könnyen ellenőrizhető csökkenti a visszaélések lehetőségét
 • Az előzmények egy szerveren tárolódnak, amelyet bármikor elérhetsz, csak a megfelelő email címhez kell hozzáféréssel rendelkezned


A jegyrendszer használata:

Elérhető: http://support.hu.ikariam.gameforge.com/

Bárki nyithat jegyet, de csakis hivatalos ügyben. Hivatalosnak számít bármilyen multi bejelentés, feljelentés vagy kitiltás miatti reklamáció és egyéb hivatalos eljárás miatti reklamáció.

Mindig csak és kizárólag az érintett nyithat az adott témában jegyet. Más nevében nem fogtok tudni eljárni

A nyitott jegy akkor kerül kezelésre, ha abban a pontos karakternév, a pontos szerver, a pontos e-mailcím van feltüntetve. Ha ezek valamelyike nem stimmel, akkor nem tudunk érdemben foglalkozni a jeggyel, valószínű újra kell nyitnod majd.

Mindenképp figyelmesen írjátok meg a jegyeiteket. Ha elküldés után még eszetekbe jut valami, akkor mindenképpen érdemes a jegyet a jegytörténetben megkeresni és egy újabb válaszban leírni még a kiegészítő információkat. Felesleges újabb jegyet nyitni emiatt.

Főoldal: Egy átlagos főoldal itt tudsz bejelentkezni a support accountodba vagy regisztrálni vagy jelszót igényelni.

Impresszum: Gameforge adatait tartalmazza és néhány hivatkozás.

Támogatás: Itt választhatjátok ki, hogy melyik csapathoz szeretnétek jegyet nyitni. Értelemszerűen, ha a játékkal kapcsolatban van problémátok, akkor a játék, ha a fórummal kapcsolatban van problémátok, akkor a fórum. Fizetési problémák esetén az oldal átirányít egy német oldalra, ahol már szükségetek lesz az idegen nyelvismeretre, mivel a jegyet vagy angolul vagy németül kell megírnotok. Csak bejelentkezés után érhető el a jegynyitás funkció

Jegytörténet: Itt tudjátok ellenőrizni a jegyetek állapotát és elolvasni az üzenetetek újra, valamint a témát folytatni újabb kiegészítő adatok megadásával. Amennyiben nem vagy bejelentkezve, azonosító és ellenőrző szám szükséges, ha be vagy jelentkezve, akkor a megerősített email címekről nyitott összes jegyed megtalálod. Amennyiben a jegy már archívumban van úgy arra nem tudsz már válaszolni. Az archivált jegyeket nem lehet azonosító és ellenőrző számmal megnyitni

This post has been edited 6 times, last edit by "Jason" (Apr 25th 2012, 1:09am)


3

Tuesday, April 24th 2012, 2:35pm

Support account regisztrálása

Az új jegyrendszer használatához mindenképpen szükséges egy support account regisztrálása, amelyet itt tudtok megtenni.
Az oldalon több adatot meg kell adni.
Felhasználónév: Nincs sok jelentősége ezen a néven fog az oldal üdvözölni.
E-mail cím: Ide lehetőleg valamelyik játékos szervereteken használt aktív email címetek kellene.
Jelszó: Tetszőleges ezzel tudtok majd az oldalon bejelentkezni. Igyekezzetek ne túl egyszerű jelszót használni.

Lényeges, hogy az email cím aktív legyen, mert a regisztrációt az e-mail címetekre kapott linket megnyitva tudjátok csak megerősíteni. A linket szöveges formába találjátok a levélben.

A jegynyitásnál mindig lényeges, hogy az adott szerveren használt email címről kell nyitni a jegyet. Ha több accountotok van, és mind vagy néhány más email címmel van használatban, akkor NEM szükséges több support account regisztrálása, mivel egy support accounthoz több email címet is lehet társítani.

This post has been edited 1 times, last edit by "Jason" (Apr 25th 2012, 1:12am)


4

Tuesday, April 24th 2012, 2:35pm

Belépés utáni lehetőségeink

Ha a megerősítés megtörtént, akkor belépés után az alábbi lehetőségek közül választhattok.
 • Email címek kezelése
 • Támogatás
 • Jegytörténet
 • Jelszó változtatása
 • Kilépés


Az oldalon láthatjátok a nyitott jegyeitek számát, valamint, hogy hány jegyet nyitottatok, és kezeltek már eddig.

Kilépés

A kilépés egyértelmű mire szolgál és ajánlott főleg ha nem a saját számítógépetekről használjátok a support rendszert. A support accountra is nagyon kell vigyázni, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá, mert okozhat kellemetlenségeket. Ne adjátok meg felhasználó fiókotokhoz való hozzáférésetek, mert ha az útmutatót követve hozzátok létre support fiókotok, akkor bármelyik accounttotok tudják majd kezeltetni a supporton keresztül, csak a megfelelő felhasználó nevet kell eltalálni. Email cím csere, account átadás, csak egy két példa amelyekkel komoly gondokat okozhatnak nektek, és nehéz lesz bizonyítani a visszaélést. Nyilván az elkövető sem marad büntetés nélkül, de ez titeket nem fog vigasztalni.


Jelszó változtatása

A support fióktok jelszavát tudjátok módosítani, csak a support fiókét egyéb Ikariamos felhasználó fiókokét nem tudjátok. Csak a régi jelszót és kétszer az újat kell megadni, és már le is van cserélve. A következő bejelentkezéskor az új jelszóval tudtok belépni, nincs várakozási idő, a csere azonnali. Csere után a rendszer nem jelentkeztet ki.

This post has been edited 1 times, last edit by "Jason" (Apr 25th 2012, 1:34am)


5

Tuesday, April 24th 2012, 2:36pm

Email címek kezelése

Email cím törlése

Az oldalon láthatjátok a már hozzáadott email címeitek. Lehetőségetek van törölni a már hozzáadottakat vagy újabb címekkel bővíteni a listát.
Ha szeretnétek valamelyik címetek törölni, akkor csak a következő jelre kell kattintanotok. A rendszer megerősítést kér, és ha a megerősítés megtörténik, az email cím eltávolításra kerül. Ha eltávolítotok egy email címet, akkor azzal többet nem tudtok bejelentkezni, valamint, ha van már róla jegy nyitva, akkor azt sem fogjátok látni a jegy történetben Új jegyet sem tudtok nyitni azzal az email címmel. Ha az összes email címetek törlitek, akkor megszűnik a support accountotok. Bármikor, bármelyik email címet újra lehet regisztrálni, csak aktiválni kell minden alkalommal. Természetesen ugyanazokkal az adatokkal ismét létre tudtok hozni a support accountot, ha esetleg véglegesen törlitek.


Új email cím hozzáadás

Email cím hozzáadása szövegre kattintva az alábbi oldalra juttokNincs más dolgotok mint megadni az email címet az input mezőben és a Rendben gombra kattintani. Miután megtörtént a hozzáadás a következőt láthatjátok az email címek kezelés oldalon.
Megerősítésre vár az új email cím. Amikor a megerősítő linket megnyitjátok, akkor az email cím átkerül a megerősített email címek közé, így már tudtok jegyet nyitni az új email címmel, valamint látni fogjátok a jegyeket is amelyeket esetleg már megnyitottatok erről az email címről.

This post has been edited 1 times, last edit by "Jason" (Apr 25th 2012, 1:39am)


6

Tuesday, April 24th 2012, 2:37pm

Támogatás

Itt is történtek változások. Az első, hogy a támogatás menüpont alól más magyar Gameforge közösségek supportjait is elérhetitek. A játék váltása feliratra kattintva tudtok közösséget váltani. A megfelelő képre kattintva a kiválasztott közösség magyar support oldalára visz.


Az alábbi közösségeket érheted el:Innentől csak bejelentkezett felhasználók tudnak jegyeket létrehozni és csak azzal az email címmel, ami már hozzá van adva a support accountotokhoz, és meg is lett erősítve.

Ezentúl új jegy nyitása esetén nem kaptok emailt. Nem lesz szükség azonosítóra és ellenőrző számra a jegy megtekintéséhez. Ha válasz érkezik a jegyetekre arról már kapsz értesítő emailt.

This post has been edited 1 times, last edit by "Jason" (Apr 25th 2012, 1:50am)


7

Tuesday, April 24th 2012, 7:08pm

Jegy nyitása

Bejelentkezés után van lehetőség jegyet nyitni.

Első lépés: ki kell választanotok, hogy mely csapatnak szeretnétek jegyet nyitni. Amennyiben a fórumon van problémátok úgy a fórum csapatnak amennyiben a játékban van problémátok úgy a játékcsapatnak kell a jegyet címeznetek. Lehet nyitni jegyet még fizetési problémákkal kapcsolatban is, amelyhez viszont elengedhetetlen idegen nyelv (angol vagy német) ismerete.Miután kiválasztottátok melyik csapattal szeretnétek kommunikálni, az oldal továbbítani fog titeket egy űrlapra.Melyik szerveren játszol?

Lényeges, az ügymenetetek gyorsítja, mert így a megfelelő játék operátorhoz kerül. Ha nem jelöltök meg szervert, akkor nehezebben jut el a jegyetek ahhoz, aki érdemben tudna vele foglalkozni. Ha nem egyértelmű melyik szerverre nyitottátok a jegyet, akkor pedig a válasz nem fog közelebb vinni az ügyetek megoldásához, és nyitnotok kell egy új jegyet, vagy pontosítani a már meglévőt.

Felhasználó név, E-mail cím:

A felhasználó név pontatlan kitöltése esetén, és az email cím pontatlan beállítása esetén az operátor felhívja a figyelmetek a pontatlan kitöltésre és felkér, hogy a pontos adatokkal nyissatok egy új jegyet. Az ügyetek megoldásához nem kerültök közelebb. Emiatt fontos, hogy lehetőleg pontosan adjátok meg az itt kért adatokat. Az e-mail címhez azt az e-mail címet állítástok be, amelyiket a játékban is használjátok, amelyről regisztráltatok, vagy amire a játék folyamán változtattátok. Amennyiben nincs hozzáadva és megerősítve még az email cím a support accounthoz, abban az esetben előbb hozzá kell adnod, hogy használhasd jegynyitásra. Az e-mail címre fogjátok kapni az értesítést ha válasz érkezik.

Tárgyak, tartalom ismertetése:

A tárgy kiválasztása után jelenik meg egy szövegdoboz. A szövegdoboz tartalmazhat sablonszöveget, ami iránymutatás, de ki lehet törölni az egészet, és egy egyéni jegyet is lehet írni. Mindenesetre a szövegdobozban megjelenő tartalmat vegyétek figyelembe, és annak alapján készítsétek el az egyéni jegyetek. A pontos tárgy kiválasztása nem lényeges a válasz szempontjából, mert az operátorok hibás tárgy címen nem fognak egyetlen jegyet sem visszaküldeni. A jegy tartalma fogja érdekelni őket elsősorban, de törekedjetek arra, hogy a megfelelő tárgyat válasszátok ki. Bizonyos jegyeknél mellékelni kell képeket is például (hibajelentés) Legfeljebb 3 kép mellékelésére van lehetőség így amennyiben több képet szeretnétek mellékelni érdemes valamelyik képfeltöltő oldalt használni.

Néhány népszerű oldal:
http://www.kepfeltoltes.hu
http://prnt.sc
http://www.kephost.com
http://kepkezelo.com
http://www.kepfeltoltes.eu

Ha készen vagytok és minden adat megfelelő, akkor elküldhetitek a jegyetek. A jegyrendszer automatikusan generál válaszlevelet, amelyben elküldi a jegy nyomon követéséhez szükséges adatokat.

Account lopás

Ha nem tudtok belépni az accountotokba és arra gyanakodtok, hogy eltulajdonították, akkor mindenképpen ellenőrizzétek a játékban használt e-mail címetek. Ha nem kaptatok e-mailcím változásról értesítő üzenetet a postafiókotokba, akkor kérjetek egy jelszó emlékeztetőt. Ha kaptatok e-mailt az e-mailcím váltásról, akkor azt a levelet továbbítsátok az illetékes operátor e-mail címére. Ha nem tudjátok ki az operátor a szervereteken, itt megnézhetitek: Ikariam Csapat Felépítése.

Ha megvan még a regisztrációkor kapott e-mail azt is érdemes ilyenkor továbbítani az operátornak.
A jegybe írjátok bele a felhasználónevetek és azt az e-mail címet, amivel regisztráltatok a játékra/használtátok a játékhoz. Az újat az e-mailcím változásról értesítő mailben megtaláljátok, másoljátok át, ha esetleg módosult a felhasználó név, akkor azt is írjátok bele, ha tudjátok. Szükséges még az utolsó belépés időpontja minimum napra pontosan. Minden egyéb más, amiről azt gondoljátok, hogy bizonyíthatja, hogy tiétek az account és azt tőletek eltulajdonították.


Bug vagy egyéb hiba bejelentése:

Ha játékhibát találsz a játékban, akkor arról mindenképp készíts képet (Hogyan készítsünk monitor-képet?), mert ha nincs kép, nem tudunk a hibajelentéssel érdemben foglalkozni.
A nyitott jegyben szerepeljen a hiba részletes leírása, a készített képek, és minden olyan egyéb adat, ami kellhet a megoldáshoz (pl milyen böngészőt használsz, milyen scripteket/kiegészítőket telepítettél, a hiba pontos ideje és helye (városnév)).

Az Ikariamon belül talált fordítási nyelvtani hibákat az arra kialakított fórumrészbe kell jelenteni: Fordítási hibák
Mielőtt posztoltok érdemes elolvasni az alábbi témát:
- Hogyan jelentsünk egy fordítási hibát? - Kis segítség

Csalás/bot/script jelentés:

Ha tudomást szereztek valamilyen csalásról, bot használatról, script használatról, ami szerintetek tilos, vagy ellentmond valamelyik szabálypontnak, akkor lehetőségetek van jelenteni az esetet. Leírjátok a csalásban résztvevő felhasználó neveket, és leírjátok szerintetek, hogyan, mi módon szegik meg a szabályokat. A játék operátor pedig meg fogja vizsgálni a jelentéseteket.

E-mail aktivációs probléma jelentése:

Ha regisztráltok, és az e-mail címre, amit megadtatok, 24 órán belül nem érkezik meg az aktivációs link, akkor itt tudjátok jelezni; a játék operátor megvizsgálja az ügyetek, és válaszolni fog a jelentésetekre.

Egyéb:

Szabadon választott kategória, ami a fenti leírások közé nem illeszthető be az jöhet ebbe a kategóriába.

Kitiltás reklamáció:

Ha nem tudtok belépni a játékba, mert ki vagytok tiltva, akkor ezzel a tárggyal nyithattok jegyet az illetékes operátornak. Tartalmi megkötések nincsenek a lényeg, hogy minden általatok fontosnak vélt információt adjatok meg a jegyben, ami a játék operátort befolyásolhatja szerintetek a döntésben. Valamint pontosan töltsétek ki az azonosításhoz szükséges adatokat.

Sértések / Sértő tartalom:

A játékban található sértő tartalom jelentésére lett megalkotva. A játékban van lehetőség az üzenetek jelentésére így a játék operátorok azt fogják kérni, hogy a sértő üzenetet jelentsétek a megfelelő módon. A sértő felhasználó nevek, város nevek, szövetségi oldalak jelentésére is van lehetőség a játékon belül.
Üzenetjelentés: A sértő levélen belül találhatod meg.Játékost jelenteni: az egyik városára kattintva a neve melletti gombbal lehet.


Bővebben erről itt: Jelentés gomb használata

Általános:

A játékkal kapcsolatos általános kérdések, szabályértelmezések férhetnek bele ebbe a tárgyba.

This post has been edited 2 times, last edit by "Jason" (Apr 25th 2012, 1:55am)


8

Tuesday, April 24th 2012, 7:29pm

JegytörténetAz eddigi jegytörténet oldal használható, a megnyitott jegyeket az azonosító és ellenőrző számmal továbbra is elérhetitek. Viszont, ha a jegyetek archiválják, akkor már tovább nem tudjátok elérni az azonosító és ellenőrző számmal. Valamint a rendszer elég körülményes volt. Ha töröltétek az emailt, akkor nem értétek el tovább.


Ha bejelentkeztek a support accountba, akkor az alábbi módon jelennek meg nektek a jegyeitek.Két csoportra osztható, az első az Aktuális jegyek a másik pedig az Archív jegyek. Az archív jegyeket csak olvasni tudjátok, az aktuális jegyeket nem csak olvasni tudjátok, hanem válaszolni is tudtok rájuk. Az aktuális jegyekről a bejelentkezés után megjelenő oldalon kaphattok tájékoztatást. Ha a főoldalon bejelentkezés után a linkre kattintotok a jegytörténet oldalra juttok. A jegyet vagy a közösség vagy a témára kattintva tudjátok megnyitni.


Az alábbi módon jelenik meg egy jegy és az alábbi információkat lehet belőle leolvasni.Jegyazonosító: egyedi azonosító a rendszer generálja és rendeli hozzá, ha hivatkozni szeretnétek egy másik jegyre, akkor ezzel a számmal meg tudjátok tenni.
Tárgy: Milyen tárggyal adtátok fel a jegyet.
Szerver: Melyik szerverre nyílt a jegy
Felhasználó név: Milyen felhasználó névvel nyitottátok
Státusz: Ha le van zárva akkor választ kaptatok rá, ha nincs, akkor még folyamatban van az ügyetek.
Kezelte: Mely szinteken volt már a jegy. A csapatfelépítésben megnézheted, milyen szintek vannak.
Válasz tőle: Ki írta a választ a jegyedre.

A levelezést időrendben át tudjátok tekinteni.

Ha az operátor válasza nem volt kielégítő a számotokra, akkor van lehetőségetek új jegy nyitása nélkül még kérdéseket, észrevételeket eljuttatni a játék operátornak az alábbi módon:
Válasz küldése: Ha erre a feliratra kattintotok, akkor megjelenik egy szövegdoboz, ahová megírhatjátok a levelet, és csatolhattok legfeljebb 3 képet az állításotok igazolására vagy valamely képfeltöltő oldalról linkelhettek. Ezt a játék operátor fogja megkapni, akivel eddig is leveleztél.

Reklamáció: Ha nem vagytok megelégedve a lezárt jegy esetén az illetékes munkájával, akkor itt lehetőségetek van reklamációra. Ennek a segítségével az illető felettesénél tehettek panaszt a jeggyel kapcsolatban. Természetesen a reklamációt meg kell indokolni.

Van egy új funkció is az értékeld ezt a választ. A válasz minőségét tudjátok értékelni pár egyszerű kérdésre felelve.

This post has been edited 2 times, last edit by "Jason" (Apr 25th 2012, 1:59am)


9

Tuesday, April 24th 2012, 7:29pm

Megjegyzések

 • A képeken látható információk csak szemléltetésnek vannak, biztos, hogy ti nem ezt fogjátok látni, ahogy néhány adat meg is lett változtatva.
 • Egy support account regisztrálásával bármelyik magyar Gameforge supporton tudtok jegyet nyitni és megtekinthetitek eddig kezelt jegyeitek, ha a megfelelő email cím hozzá van adva, és meg van erősítve.
 • A support account regisztrálását nem célszerű halogatni, minél előbb hozzátok létre. Nézzétek át a játékos szervereitek, valamint a fórumot, hogy minden email címet hozzá tudjatok adni. Használjátok ki az alkalmat, és amennyiben már nem létező email címeket használtok az accountotokhoz változtassátok meg, sosem tudhatjátok mikor lesz rá szükségetek, mikor kellene egy jelszó emlékeztetőt kérnetek, vagy mikor kell nyitnotok egy jegyet.
 • A felhasználó név lehet tetszőleges, mikor jegyet nyittok akkor úgy is meg kell adnotok a felhasználó nevetek, amit az adott közösség adott szerverén használtok.
 • Vigyázzatok a support accountotokra, ne osszátok meg senkivel az adataitok, hogy ne tudjanak nevetekben eljárni.
 • Az összes email cím eltávolításával törlitek a support accountotok, de a jegyeitek nem, így ha ismét létrehozzátok újra elérhetitek azokat.
 • Az eddig forgalomban lévő azonosítók és ellenőrző számokkal továbbra is meg lehet nyitni az aktív jegyeket, az archiváltakat eddig sem lehetett.
 • Bármilyen kérdésetek merül fel az új rendszerrel kapcsolatban keressétek a team tagokat, megpróbálnak segíteni nektek.
 • Amennyiben egy korábbi jegyetekre szeretnétek hivatkozni, akkor megtehetitek, az aktuális jegyetekben adjátok meg annak a jegynek a Jegy azonosítóját, hogy az illetékes megtalálhassa egyszerűen.
 • Az évek során minden változik, így azért mert régen úgy volt, ahogy a jegyetekben szerepel, vagy ahogy eljártak veletek szemben nem biztos, hogy most is úgy lesz. Például zúzás, azért mert titeket pl 2 éve tiltottak emiatt, most nem fognak senkit tiltani hiába hivatkozol erre.
 • Mindenki egyéni elbírásában részesül, így felesleges azzal érvelni, hogy bezzeg egy másik felhasználóval szemben nem így jártak el, mivel az illetékes nem adhat ki információt így nem is fogja megmagyarázni nektek miért volt úgy, és veletek kapcsolatban miért nem így jár el.

This post has been edited 1 times, last edit by "Jason" (Apr 25th 2012, 2:07am)


10

Saturday, June 15th 2013, 2:32pm

Jegy lezárása

A jegyrendszerben lehetőséged van a jegyed bezárni. Ha bezárod a jegyet, a csapattól nem fogsz választ kapni. Abban az esetben élj ezzel a lehetőséggel, ha nem szeretnél választ kapni a jegyre, vagy már megoldódott időközben a problémád ami miatt a jegyet nyitottad. Csak nyitott jegyet tudsz lezárni az alábbi módon:
Megnyitod a jegyet, és a Bezár feliratra kattintasz:Amennyiben a bezár feliratra kattintasz a jegyrendszer nem zárja azonnal a jegyet, megerősítést kér. Lehetőséged van még visszalépni:


 • Vissza az áttekintéshez: Nem zárja le a jegyet, visszalép az előző oldalra.
 • Bezár: Bezárja a jegyet, a bezárt jegyre nem érkezik válasz a csapattól.


A jegyed állapotát a Jegy történet oldalon mindig ellenőrizheted. A lezárt jegyek mögött mindig egy lakatot látsz, a nyitott jegyek mögül ez a lakat hiányzik:
Similar threads